По време на посещението на китайския лидер Си Цзинпин в Москва през

...
По време на посещението на китайския лидер Си Цзинпин в Москва през
Коментари Харесай

Путин към Си през март: Русия ще воюва в Украйна пет години

По време на визитата на китайския лидер Си Цзинпин в Москва през март тази година съветският президент Владимир Путин му е споделил, че Русия ще води война против Украйна " най-малко пет години ", съобщава Nikkei Asia, базирайки се на дипломатически източници.

 

Според изданието тези думи на Путин са били предизвестие към Си да не трансформира проруската си позиция. С изказването си съветският президент се опита да увери Китай, че една продължителна война е преференциална за Русия и че Москва в последна сметка ще излезе победител, макар обстоятелството, че в този миг обстановката не е била в нейна изгода, отбелязва Nikkei.

 

Въз основа на тези думи изданието заключава, че " не би трябвало да се одобряват за чиста монета " сегашните сигнали на Путин по дипломатически канали за готовността му да договаря за преустановяване на огъня.

 

Междувременно още преди визитата на Си Цзинпин в Москва, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Запада да се приготви за дълготрайна борба сред Русия и Украйна, защото Москва не се отхвърля от проектите си да откри надзор над цялата украинска територия.

 

На 23 декември " Ню Йарк таймс ", базирайки се на свои източници, писа, че през септември съветският президент е съобщил посредством медиатори на Киев и неговите западни сътрудници, че е подготвен да приключи огъня и да замрази военните дейности в границите на сегашните граници, т.е., да остави окупираните територии на Русия.

 

Може би Путин желае да сътвори илюзията, че се движи към мир в навечерието на президентските избори в Русия, отбелязва изданието.

В началото на ноември главнокомандващият на украинските въоръжени сили призна, че войната е в задънена улица и може да придобие окопен темперамент като Първата международна война. Нещо повече, колкото по-дълго продължава военният спор, толкоз по-трудно ще бъде Украйна да устои, предизвести Залужни.

 

Въпреки сегашната невъзможност на фронта, където нито една от страните няма задоволително сили за бездънен пробив, Кремъл чака да протака войната най-малко до 2026 година, писа гелманското издание " Билд ", цитирайки източници от разузнаването.

 

Според тях Путин разчита на понижаване на поддръжката на Запада за Украйна. Освен това съветските управляващи възнамеряват да имитират предпочитание за договаряния. Но в реалност Кремъл няма да се контракти с украинското управление и създава нов средносрочен боен проект.

 

Новият боен проект на Путин

До края на 2024 година Путин се надява да откри цялостен надзор над Донецка и Луганска област и да докара съветската войска до река Оскол в Харковска област. След това до края на 2026 година той възнамерява да настъпи на запад, като превземе по-голямата част от областите Запорожие, Днепропетровск и Харков, в това число техните столици.

 

На Херсонския фронт възнамерява да държи защитата по Днепър, без да нападна десния бряг, Херсон или Одеса.

 

" Всички източни територии отляво на Днепър би трябвало да бъдат завладени в границите на 36 месеца. Тогава реката ще се трансформира в нов фронт ", твърди източник на Билд. Според него Путин е подготвен да губи до 100 хиляди военнослужещи в Украйна всяка година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР